Passie voor pixels en typografie


Stijn Van Nuffelen was van jongs af aan al geïnteresseerd in lettertypes, pixels en het ‘spelen’ met grafische software op de allereerste Apple-computers. Zijn eerste stappen in de DTP-wereld werden gezet met MousePaint en The PrintShop op de Apple //c midden jaren 80. Begin 1990 maakte Stijn kennis met Aldus PageMaker en Adobe PhotoShop en ontwierp hij zijn eerste flyers en affiches op een Macintosh LC.

Tijdens zijn studies als communication manager leerde Stijn het professionele DTP-pakket QuarkXPress kennen, wat hij de eerste jaren na zijn studies ook gebruikte als tool voor de opmaak van jongerenbladen als Out Soon en Satisfaxion (in opdracht van reclamebureau Duval Guillaume). Na de introductie van Adobe Indesign en Acrobat stapte Stijn al snel over naar die nieuwe programma’s en gebruikte hij deze voor het maken van de magazines Out Soon, NightCode en van eind 2009 tot juni 2015 ook voor de lay-out van de gratis krant Metro en het wekelijkse Metro Weekend-magazine.

Naast magazines en kranten verzorgt Stijn ook de opmaak van brochures, flyers, affiches, naamkaartjes, banners, etc…

HUISSTIJL

Stijn Van Nuffelen kan voor u een huisstijl ontwerpen op basis van de wensen en noden van uw zaak. Logo, naamkaartje, briefpapier, facturen, raamdecoratie en natuurlijk ook de website kunnen op die manier mooi op elkaar afgestemd worden zodat uw firma een uiterst professionele indruk geeft.

MAGAZINES & KRANTEN

Indien u voor uw zaak een bedrijfsmagazine of -krant wil laten maken, kan u beroep doen op de meer dan 20 jaar professionele ervaring van Stijn. Dat kan gaan van de vormgeving van het concept en de opmaak van enkele voorbeeldpagina's tot een volledig afgewerkt eindproduct.

DRUKKLARE BESTANDEN

Als uw firma al een bepaalde huisstijl heeft, kan Stijn voor u bijkomende zaken ontwerpen op basis van uw eigen identiteit. Denk maar aan brochures, jaarverslagen, etc. U kan Stijn ook inschakelen voor het drukklaar maken van uw documenten zodat die professioneel gedrukt kunnen worden.

STIJN VAN NUFFELEN'S DTP-PORTFOLIO (SELECTIE)

Naast Desktop Publishing kan u bij Stijn Van Nuffelen ook terecht voor Webdesign en Apple Consulting.